Rechtstreeks naar de fysiotherapeut

Tegenwoordig heeft u geen verwijsbriefje meer nodig voor de fysiotherapeut, behalve voor chronische aandoeningen. Natuurlijk, kunt u nog altijd eerst een afspraak maken bij de huisarts, maar het hoeft in principe niet meer. Dat heeft voordelen. Zo komt u ‘direct’ bij de specialist in beweging terecht. Zodat u weer ‘direct’ kunt beginnen met werken aan uw herstel. De huisarts blijft de centrale rol spelen in de coördinatie van uw zorg. De fysiotherapeut zal de huisarts blijven informeren, tenzij u aangeeft dat u dat niet wenst.

Screening

Als u besluit rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan, dan voert deze eerst een zogenaamde screening uit. Dit betekent dat hij eerst vaststelt of u bij de fysiotherapeut aan het juiste adres bent. Zo niet, dan kan hij u bijvoorbeeld doorsturen naar de huisarts. Wanneer u wel behandeld kan worden door de fysiotherapeut, dan kan hij, of één van zijn collega’s, in overleg met u aan de slag. En dat is wel zo prettig. Immers, hoe sneller u behandeld kunt worden, hoe sneller u herstelt.

Check voor alle zekerheid uw zorgverzekering

Informeer vooraf bij uw verzekering of DTF (Directe Toegankelijkheid Fysiotherapie) vergoed wordt. Sommige zorgverzekeraars rekenen het screeningsproces als één behandeling.